14.10.2015 14:11

Brazilië pakt eerste winst, Argentinië gelijk

Grootmachten Brazilië en Argentinië zijn de kwalificaties voor het Wereldkampioenschap 2018 niet geweldig begonnen, maar de Brazilianen hebben in ieder geval de eerste winstpartij binnen. Tegen Venezuela werd er met 3-1 gewonnen. Argentinië wacht nog altijd op de eerste driepunter.

Zonder steraanvallers Lionel Messi en Kun Agüero kwam het Zuid-Amerikaanse land niet tot scoren tegen Paraguay. Carlos Tévez, Ezequiel Lavezzi en debutant Paulo Dybala kwamen niet tot scoren in negentig minuten voetbal, waardoor Argentinië op één punt blijft steken in de kwalificatie. De eerste wedstrijd ging met 2-0 verloren tegen Ecuador.

Brazilië verloor de eerste wedstrijd in de groepsfase ook, maar zette dat tegen Venezuela gedeeltelijk recht. Waar Chili in het eerste duel nog te sterk bleek (2-0), kwam de Seleção niet in de problemen in de tweede wedstrijd. Willian scoorde al razendsnel de 1-0 en verdubbelde de voorsprong vervolgens nog voor rust. Christian Santos bracht na rust de spanning even terug, maar een kwartier voor tijd maakte Ricardo Oliveira een einde al alle onzekerheid: 3-1.