27.10.2015 19:45

Oefenduel voetbalsters Oranje gestaakt

De oefeninterland van het Nederlands vrouwenvoetbalteam dinsdagavond in en tegen Polen is na de eerste helft noodgedwongen gestaakt. Door een stroomstoring viel tijdens de rust in Jelenia Góra een deel van de veldverlichting uit. Een volledige reparatie bleek niet mogelijk. Na ongeveer drie kwartier wachten, brak de arbitrage het duel definitief af.

De stand was bij de rust 1-0 voor de thuisploeg. Polen kwam in de twintigste minuut op voorsprong door aanvalster Ewa Pajor, die in eerste instantie nog stuitte op keepster Angela Christ, maar daarna toch tot scoren kwam.

Voor de nieuwe bondscoach Arjan van der Laan was het zijn tweede interland met de voetbalsters. Hij debuteerde afgelopen vrijdag met een overwinning tegen Frankrijk in Parijs (2-1).

Van der Laan is met Oranje in voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi, dat begin maart in Nederland plaatsvindt.