02.11.2015 14:09

Blind verrast met Feyenoorder in selectie

Marko Vejinović (l.) is niet onder de indruk de aanwezigheid van Timothy Derijck. De Feyenoorder blijft kalm aan de bal. (01-11-2015)
Marko Vejinović (l.) is niet onder de indruk de aanwezigheid van Timothy Derijck. De Feyenoorder blijft kalm aan de bal. (01-11-2015)

Marko Vejinović is de meest opvallende naam in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Bondscoach Danny Blind neemt hem op in de 26-koppige selectie.

De middenvelder maakte afgelopen zomer de overstap van Vitesse naar Feyenoord. Bij Giovanni van Bronckhorst is hij steevast basisspeler, alhoewel hij wel werd gepasseerd in het bekerduel met Ajax. De speler maakt een der mate goede indruk op Danny Blind dat hij is geselecteerd door de bondscoach. Andere Feyenoorders die zijn opgenomen in de voorlopige selectie zijn Eljero Elia, Kenneth Vermeer en Terence Kongolo.

De meest opvallende afwezige is Robin van Persie. De aanvaller van Fenerbahçe wordt buiten de selectie gelaten door Danny Blind. Ervaren krachten als Arjen Robben, Klaas Jan Huntelaar en Wesley Sneijder zullen er wel bij zitten. Oranje speelt op 13 en 17 november een oefenduel met Wales en Duitsland.

De volledige voorselectie:
Vurnon Anita, Daley Blind, Jeffrey Bruma, Jasper Cillessen, Jordy Clasie, Virgil van Dijk, Bas Dost, Eljero Elia, Anwar El Ghazi, Klaas Jan Huntelaar, Daryl Janmaat, Luuk de Jong, Davy Klaassen, Terence Kongolo, Quincy Promes, Karim Rekik, Jaïro Riedewald, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Maarten Stekelenburg, Kenny Tete, Marko Vejinović, Joël Veltman, Kenneth Vermeer, Georginio Wijnaldum, Jeroen Zoet

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner