05.11.2015 14:31

Deschamps laat Benzema en Valbuena thuis

Karim Benzema en Mathieu Valbuena zijn niet opgeroepen voor de komende interlandperiode. Geen bijzonder voetbalnieuws, ware het niet dat de twee voetballers hoofdonderwerp zijn in een chantagezaak rondom een sextape.

De Franse politie verhoorde deze week de spits van Real Madrid, die wordt verdacht van afpersing. Benzema zou Valbuena hebben gechanteerd met een sex-tape van de middenvelder, die online zou komen te staan als Valbuena geen geldbedrag zou betalen. Wat de rol van Benzema in de zaak precies is, is nog niet duidelijk.

Bondscoach Didier Deschamps heeft besloten om het duo niet op te roepen. Benzema is nog geblesseerd, terwijl de eindverantwoordelijke bij Les Bleus Valbuena uit de media wil houden. Frankrijk speelt in de maand november twee oefeninterlands, tegen Duitsland en Engeland. Het land is als gastland van het Europees Kampioenschap 2016 automatisch geplaatst voor het eindtoernooi. Hierdoor speelt het land maar liefst twintig vriendschappelijke wedstrijden tussen 2014 en 2015.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner