10.11.2015 09:47

Afmaker Gómez blij met nieuwe kans

Mario Gómez is blij met zijn terugkeer in de Duitse nationale ploeg. De spits van Beşiktaş ziet zijn oproep als een bevestiging dat er binnen het Duitse elftal plaats is voor een afmaker zoals hem.

De afgelopen jaren speelde Duitsland veelal met een valse spits. Onder meer Thomas Müller en Mario Götze stonden in de punt van de aanval. Gómez denkt dat er ruimte is voor een echte afmaker. "Het gaat niet echt om mij als ik zeg: Duitsland heeft mij nodig", citeert Voetbal International de Duitser. "Duitsland heeft namelijk altijd behoefte aan een afmaker. Dan bedoel ik niet expliciet een man in de spits, maar een speler die de kwaliteiten heeft om te scoren als hij in het strafschopgebied komt."

De laatste keer dat Gómez werd opgeroepen voor de Duitse nationale ploeg was in september 2014. Gómez miste het WK in Brazilië, maar was er tijdens het EK in Polen en Oekraïne wel bij. Aankomende week speelt Duitsland twee oefenduels. Op 13 november speelt Duitsland tegen Frankrijk, terwijl op 17 november het Nederlands elftal de tegenstander is.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner