10.11.2015 21:32

Concurrent gunt Pirlo aanwezigheid bij EK

Andrea Pirlo is niet opgeroepen voor de nationale ploeg van Italië. Volgens keuzeheer Antonio Conte heeft de middenvelder niet genoeg wedstrijden gespeeld om in aanmerking te komen voor het nationale team. Hierdoor mist de geroutineerde middenvelder de oefenduels met België en Roemenië.  

Als deze lijn zo doortrekt, is het mogelijk dat Pirlo het Europees Kampioenschap in Frankijk mist. Landgenoot Riccardo Montolivo hoopt dat het niet zo ver komt en gunt zijn oud-ploeggenoot zijn de aanwezigheid van Pirlo op het EK. "Als je het over Pirlo hebt, dan heb je het over voetbal", zegt de middenvelder van AC Milan tijdens een persconferentie van de nationale ploeg van Italië.

"Ik hoop dat hij er volgend jaar gewoon bij is. Het is moeilijk om een Italiaans elftal voor je te zien zonder Pirlo, vanwege alles wat hij in de afgelopen jaren voor het team heeft gedaan. Maar de beslissing ligt bij de bondscoach en hij moet de beste beslissing voor het nationale elftal maken", vervolgt Montolivo zijn verhaal. 

"Het is geen beslissing die ik moet nemen, maar mocht Andrea ontbreken in de EK-selectie, dan zal dat in ieder geval niet zijn vanwege een gebrek aan kwaliteit". Ondanks zijn uitspraak beseft Montolivo dat Pirlo ook een directe concurrent is, aangezien beide spelers op de zelfde positie spelen. "Maar in het nationale team heb ik ook vaak samen met Andrea gespeeld, dus ik zie mezelf niet als een alternatief voor hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner