10.11.2015 22:38

Wilmots wijst drie landen als favoriet aan

Wilmots heeft zich uitgelaten over de favorietenrol van zijn Belgische ploeg op het Europees Kampioenschap. Hij erkent dat zijn ploeg een kans maakt, maar wijst drie andere landen aan als de grote favorieten: Frankrijk, Duitsland en Spanje.

"Frankrijk is voor mij de topfavoriet. Wie denkt dat wij de beste ploeg ter wereld kunnen zijn, die zweeft. Maar we zitten wel bij de top tien en in die top tien kunnen wij van iedereen winnen. Mijn jongens hebben enorm veel goesting: die willen Europees kampioen worden en dat is prima. Maar tussen willen en het ook doen is er nog een groot verschil. Of we het niet kunnen doen? Wij kunnen zeker verrassen", aldus Wilmots tijdens een persconferentie.

België oefent op vrijdag 13 november tegen Italië en vier dagen later tegen Spanje. "Als we van Italië winnen, gaan we dan zeggen dat we Europees kampioen worden? Neen. Als we verliezen, is dat dan een catastrofe? Neen, vorig jaar was het ook zo na Japan en Colombia, toen hebben we ook nog mooie dingen laten zien. In mijn hoofd weet ik al waar ik naartoe wil. Mijn team is gemaakt van sterren, maar niet van ego's."

“Ik zie telkens een groep kinderen die komt om zich te amuseren. Degenen die mijn keuzes niet aanvaarden, kunnen ook beter thuisblijven. Ik heb het altijd gezegd: de hart van mijn team is de bank. Mijn voorbeelden zijn Jürgen Klopp, vanwege zijn passie, en José Mourinho, vanwege zijn palmares. Maar er zijn grenzen aan het trainersvak. Als coach kan je een resultaat maar vijf tot tien procent beïnvloeden", besluit de oefenmeester van de Belgische nationale ploeg.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner