12.11.2015 16:10

Khedira op tijd fit voor Frankrijk en Oranje

Sami Khedira is op tijd fit voor de oefeninterlands van Duitsland tegen Frankrijk en Nederland. De middenvelder zal vrijdagavond spelen als de 'Mannschaft' in Parijs 'Les Bleus' ontmoet. "Ik denk dat Sami alweer terug is. Hij heeft een goede en agressieve indruk achtergelaten op de training", zei de Duitse bondscoach Joachim Löw donderdag op een persconferentie.

Over de inzetbaarheid van Khedira was twijfel, omdat de middenvelder eind oktober een kuitblessure opliep in het competitieduel van zijn club Juventus met Torino. Duitsland oefent dinsdag in Hannover tegen het Nederlands elftal.

Khedira speelt in Parijs op het middenveld naast aanvoerder Bastian Schweinsteiger. Over zijn precieze opstelling wilde Löw nog niet al te veel zeggen. "Zes of zeven posities zijn duidelijk, maar op drie of vier plekken is alles mogelijk."

Mario Gómez kan na veertien maanden zijn rentree maken in het Duitse elftal. "Hij maakte een zeer goede en zeer afgetrainde indruk. Hij is ongelofelijk gemotiveerd om het Europees kampioenschap te halen", aldus Löw over de dertigjarige spits. Gómez was een tijdje uit beeld bij de nationale ploeg, maar heeft zich met zijn doelpunten in de Turkse competitie voor Besiktas weer in de kijker gespeeld.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner