13.11.2015 11:26

Rooney is groot fan van 'vechter' Diego Costa

Diego Costa is niet bij iedereen geliefd in Engeland, maar collega-spits Wayne Rooney geeft toe dat hij de Spanjaard bewonderd. In gesprek met Sky Sports geeft de aanvaller van Manchester United toe dat hij bij de verkiezing voor speler van het seizoen heeft gestemd op Costa.

"Ik denk dat er twee seizoenen geleden niet genoeg strijd voorin was bij Chelsea. Daar heeft hij (Costa, red.) vorig seizoen voor gezorgd. Ik ben ervan overtuigd dat dat de reden is dat Chelsea kampioen is geworden. Costa doet het dit jaar beduidend minder dan vorig jaar, maar ik vind hem nog steeds een fantastische speler", zegt Rooney tegen Sky Sports.

"Het is een vechter. Dat zit in zijn spel opgesloten. Ik denk dat het erg lastig is om dat eruit te krijgen. Dat hoort bij hem, die strijd", aldus de aanvoerder van Manchester United. Costa is dit seizoen twee keer in opspraak geraakt in de Premier League. Eerst werd hij geschorst voor het slaan van Arsenal-verdediger Laurent Koscielny. Een maand later trapte hij Martin Škrtel na.

Vrijdagavond staan Costa en Rooney tegenover elkaar in een vriendschappelijk duel tussen Spanje en Engeland. Beide landen hebben zich gekwalificeerd voor het EK 2016 dat volgend jaar in Frankrijk wordt gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner