14.11.2015 10:20

Promes genoot van nummer tien positie

Quincy Promes in het shirt van het Nederlands elftal. (12-11-2014)
Quincy Promes in het shirt van het Nederlands elftal. (12-11-2014)

Quincy Promes stond op papier als nummer tien opgesteld tegen Wales (2-3 winst). De aanvaller van Spartak Moskou was tevreden met de opdrachten die hij meekreeg van bondscoach Danny Blind en de vrijheid die hij als nummer tien kreeg.

"In deze rol krijg je veel vrijheid en dat ligt me wel. De laatste tijd speel ik ook vaak zo bij Spartak Moskou", aldus een tevreden Promes tegenover Voetbal International. De aanvaller stond vlak achter het spitsenduo Bas Dost en Arjen Robben en constateerde dat zijn ploeg verrassender was. "Aanvallend waren we onvoorspelbaar en dynamisch."

Voor Promes was de overwinning ook een klein persoonlijk succesje, want in zijn voorgaande zes interlands wist hij niet te winnen. “Dit is mijn eerste overwinning als speler van Oranje, dat geeft een heerlijk gevoel.” De 23-jarige aanvaller sprak van zelfvertrouwen binnen de ploeg en gaf te kennen dat de focus nu op de volgende wedstrijd tegen Duitsland ligt. "Dit geeft een boost, maar Duitsland is een mooie volgende uitdaging. Vandaag pakte het systeem in ieder geval goed uit."

De Nederlander wist toen nog niet dat de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland misschien wordt afgelast.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner