14.11.2015 11:17

Sneijder over oefenpot: "Een slijtageslag"

Wesley Sneijder en Virgil van Dijk zaten er vrijdagavond in de gewonnen wedstrijd tegen Wales (2-3) aardig doorheen. Het tweetal sprak van een slijtageslag, mede door de slechte omstandigheden van het veld. Of het tweetal fit genoeg is voor het duel met Duitsland, die wellicht niet doorgaat, is nog maar de vraag.

"Dit was voor alle spelers een slijtageslag. Iedereen voelt deze wedstrijd in zijn benen. Het was lang geleden dat ik op zo'n spekglad en zwaar veld heb gespeeld", aldus Sneijder tegenover De Telegraaf. Zijn ploeggenoot Virgil van Dijk bleef uit voorzorg in de rust aan de kant. "We moeten even kijken hoe dit afloopt. Want als alles warm is, voel je niets. Ik weet nog niet of ik dinsdag tegen Duitsland kan spelen. De kans is aanwezig dat ik in Engeland achterblijf."

Mocht de verdediger afhaken, kan hij eerder terugkeren bij Southampton, de ploeg van trainer Ronald Koeman. Naast dit tweetal kampte ook Riechedly Bazoer met pijntjes. De debutant maakte de wedstrijd wel vol, maar strompelde na de wedstrijd naar de kant met pijn aan de hamstring.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner