14.11.2015 11:34

Uitblinkende Mignolet: "Nummer een positie"

Doelman Mignolet coacht zijn medespelers. In het gewonnen duel (3-1) met Italië blonk de Belgische keeper uit. (13-11-2015)
Doelman Mignolet coacht zijn medespelers. In het gewonnen duel (3-1) met Italië blonk de Belgische keeper uit. (13-11-2015)

Simon Mignolet werd verkozen tot man van de wedstrijd tegen Italië (3-1 winst voor België). De doelman, normaal spelend voor Liverpool, moest vroeg in de wedstrijd een keer vissen en zag zijn ploeggenoten driemaal scoren. Na het snelle tegendoelpunt blonk Mignolet uit met enkele knappe reddingen.

De doelman was blij met zijn optreden, maar bleef bescheiden in zijn commentaar. "Toch is het resultaat het belangrijkste, dit was een leuke test voor ons. Of ik denk aan de nummer één-positie? Natuurlijk, iedereen wil spelen, dat is ook bij doelmannen zo. De concurrentie is alleen maar goed voor de bondscoach en het Belgische voetbal. Je weet nooit wanneer iemand uitvalt met een blessure of rode kaart", zegt de keeper tegenover het Belgische Sporza.

Normaliter is Thibaut Courtois de eerste doelman, maar die was afwezig vanwege een blessure. Ook zijn trainer, Marco Wilmots, was blij met het optreden van zijn doelman. "De Italianen kregen kansen, maar Mignolet deed het vandaag uitstekend. Ik ben heel blij voor hem, want het is niet altijd gemakkelijk geweest. We hebben heel goede keepers en daar mogen we tevreden mee zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner