15.11.2015 14:57

Blessure Martinez, zorgen voor Colombia

Kolumbiens Jackson Martinez treibt das Leder während der WM-Partie gegen Japan am 24.6.2014 durch das Mittelfeld.
Kolumbiens Jackson Martinez treibt das Leder während der WM-Partie gegen Japan am 24.6.2014 durch das Mittelfeld.

Jackson Martinez is bij Colombia afgehaakt met een blessure. De Colombiaanse ploeg bereidt zich momenteel voor op de WK-kwalificatiewedstrijd van dinsdag tegen Argentinië. 

Vrijdag tegen Chili speelde Martinez nog in de punt van de aanval. Pékerman gaf de aanvaller van Atletico Madrid een basisplaats vanwege eerdere blessures van Radamel Falcao en Téofilo Gutiérrez en dus heeft bondscoach José Pékerman nu een probleem voor de spitspositie. Carlos Bacca, Luis Muriel en Felipe Pardo zijn de overgebleven opties voor de bondscoach. Verdediger Santiago Arias van PSV is geschorst voor het duel met de Argentijnen.

Bij tegenstander Argentinië zijn de zorgen niet minder groot. Bondscoach Gerardo Martino mist Sergio Agüero, Lionel Messi, Javier Pastore en Carlos Tévez en Gonzalo Higuaín is door een voetblessure een twijfelgeval. Alle vijf de spelers zijn aanvallend ingestelde voetballers.

Zowel Argentinië als Colombia staan momenteel niet op een plek die rechtstreekse plaatsing oplevert voor het WK in 2018. Colombia pakte tot nu toe vier punten en de Argentijnen slechts twee. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner