16.11.2015 09:34

Wijnaldum schrikt: "Je gaat toch denken"

Georginio Wijnaldum speelde weliswaar vrijdagavond het duel met Nederland tegen Wales, ook hij kreeg het verschrikkelijke nieuws van de aanslagen in Parijs te horen. De middenvelder is geschrokken.

"Het is vreemd, maar het lijkt wel of je bij dit soort dingen nog meer stilstaat bij alle gevolgen voor de wereld als je zelf kinderen hebt", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Wijnaldum is vol onbegrip. "Waar gaat het naartoe in de wereld als we dit soort verschrikkelijke dingen steeds meemaken?"

Wijnaldum zal volgend jaar niet present zijn op het EK van 2016, omdat Oranje zich niet heeft geplaatst voor het eindtoernooi. In Frankrijk en in Parijs worden er enkele wedstrijden gespeeld. "Uitgerekend deze zomer hebben de eindronden van het EK plaats in het land waar dit nu allemaal gebeurt. Je gaat dan toch zitten denken…"

Vrijdagavond vonden er aanslagen plaats in Parijs. Frankrijk speelde op dat moment tegen Duitsland. Dat is de tegenstander van Oranje van komende dinsdag. Hoewel de Duitsland eerst niet wilde spelen tegen Oranje, maar het doel gaat gewoon door.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner