16.11.2015 09:52

Van Hanegem: "We moeten niet overdrijven"

Doelpuntenmaker Bas Dost (r.) en assistgever Daryl Janmaat zoeken elkaar op na de 0-1 tegen Wales. (13-11-2015)
Doelpuntenmaker Bas Dost (r.) en assistgever Daryl Janmaat zoeken elkaar op na de 0-1 tegen Wales. (13-11-2015)

Willem van Hanegem ergert zich aan de euforie rondom het Nederlands elftal. De Kromme zag Oranje winnen van Wales, maar wil niet gelijk te hoog van de toren blazen.

"We moeten dus niet gaan overdrijven. Er wordt nu gedaan of Nederland een soort Luxemburg is en die 3-2 tegen Wales zo bijzonder was. Dat is de zaken omdraaien. Bij Wales deden veel spelers niet mee en waren zelfs mensen uit Liverpool 2 opgesteld", zo schrijft hij in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Ondanks dat Blind een nieuwe weg in wil slaan, zijn het de oudgedienden die de kar moeten trekken. "Ik hoop dat er bij de rest van de ploeg het besef er is dat er in dienst van Robben en Wesley Sneijder moet worden gespeeld", aldus Van Hanegem die het spel van Oranje niet heel goed vond. "Nu is het steeds: breed, achteruit, breed, achteruit. Daardoor werd Clasie ongeduldig en kwam hij de bal vaak halen. Hij leed zeker drie keer onnodig balverlies."

Het spel van Oranje was niet het enige waaraan Van Hanegem zich irriteerde. Zowel bij Jong Oranje als het grote Oranje waren er veel afzeggingen. "Wie niets mankeert, maar gewoon geen zin heeft of voor wie het, in opdracht van de trainer of zaakwaarnemer, even niet uitkomt, moet wegwezen. Nooit meer uitnodigen, klaar", zo spreekt hij uit. Hij ziet Oranje als perfect uithangbord. "Waarom spelen jongens als Daryl Janmaat, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij bij een topclub in het buitenland? Echt niet door hun spel bij Feyenoord, maar om wat ze bij Oranje hebben gepresteerd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner