16.11.2015 10:51

Blind: "Hadden alle keuzes gerespecteerd"

Dinsdagavond oefent Oranje tegen Duitsland. Het duel stond even op de tocht, omdat de Duitsers niet wilden spelen naar aanleiding van de aanslagen in Parijs. Bondscoach Danny Blind snapt de reactie van het land.

Normaal gesproken is een duel tussen Nederland en Duitsland op sportief gebied één die niet verloren wil worden. "Maar nu wordt het toch wel een andere wedstrijd. Het belang van Duitsland - Nederland komt nu in een reëler perspectief tot het leven te staan", aldus Blind tegen het Algemeen Dagblad. 

Op vrijdagavond oefende Duitsland tegen Frankrijk. Tijdens het duel waren enkele knallen te horen, maar de fans en de spelers gingen er in eerste instantie vanuit dat het vuurwerk was. Later bleek het een terroristische aanslag te zijn. Daardoor is het duel van Oranje tegen Duitsland totaal niet meer belangrijk. Alles wordt nu in perspectief geplaatst. "Eigenlijk in het enig juiste perspectief. Als de spelers morgen het veld op gaan, zijn ze voetballers die nog steeds willen presteren en winnen. Maar er zal nu veel meer gerelativeerd worden. Terecht."

Het Duitse team moesten erg lang wachten voordat ze het stadion uit konden. Door de belevenis wilde het in eerste instantie niet voetballen. Later werd toch besloten het oefenduel met Oranje toch door te laten gaan. "Het goede van de beslissing is dat je met z'n allen niet wijkt voor terreur. Maar wij hadden uiteraard elke beslissing van wel of niet spelen gerespecteerd", aldus de bondscoach. "Ik kan me heel goed voorstellen wat de Duitse spelers doorgemaakt hebben vrijdag in Parijs. Als men probeert om het stadion binnen te komen en je hoort tijdens het spelen de ontploffingen, dan heeft dat een enorme impact. Nee, zelf heb ik gelukkig nooit iets dergelijks meegemaakt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner