16.11.2015 16:51

Wilmots geeft spitsen ruimte om te leren

De Belgische bondscoach, Marc Wilmots, heeft Romelu Lukaku en Michy Batshuayi tijdens het oefenduel met Italië (3-1 overwinning) de ruimte gegeven om te leren. 

"Ik weet ook wel dat Lukaku het lastig heeft in de kleine ruimte", aldus de bondscoach tegenover Het Nieuwsblad. "Daarom heb ik hem tegen Italië opgesteld, zodat hij zou bijleren. Dan kunnen we dat daarna analyseren en hem proberen te verbeteren", aldus Wilmots, die Lukaku na ruim een uur verving voor Batshuayi. "In de tactische bespreking hadden we zeker vijf keer gezegd dat Batshuayi bij een invalbeurt de positie van Lukaku bij vrije trappen en corners moest overnemen."

"Hij was dat vergeten en de Italianen scoorden vervolgens bijna", vervolgt de bondscoach, die verder wel tevreden was over de spits van Olympique Marseille. "Ik heb met hem over tactische zaken gesproken en hij heeft dat opgepikt. Hij heeft het laatste halfuur geen enkele bal verloren, dat is wat ik wil. Ik heb Marseille tegen Lille gezien en daar verloor hij acht van de tien ballen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner