18.11.2015 16:17

Turkse bondscoach kritisch op eigen fans

De Turkse bondscoach Fatih Terim staat langs de kant tijdens het oefenduel Turkije - Griekenland. (17-11-2015)
De Turkse bondscoach Fatih Terim staat langs de kant tijdens het oefenduel Turkije - Griekenland. (17-11-2015)

De Turkse bondscoach, Fatih Terim, is niet blij met de fans van Turkije. Het publiek liet zich voorafgaand aan de oefeninterland Turkije - Griekenland (0-0) op negatieve wijze gelden tijdens een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs.

Het Turkse publiek in Istanbul begon te fluiten tijdens de minuut stilte, daarnaast was er ook boe-geroep te horen en werd er 'Allahu Akbar' geroepen. Bondscoach Terim is woest op de supporters in Istanbul. "We moeten onszelf niet zo laten zien", citeert NU.nl de bondscoach van Turkije. "Als onze fans zich zo gedragen, wordt het moeilijk om begrip te krijgen van de rest van de wereld."

De Turkse bond besloot in een eerder stadium al om de EK-kwalificatieduels van de nationale ploeg te verplaatsen van Istanbul naar Konya. De fans in Istanbul misdroegen zich in het verleden al vaker. "Waarom kunnen we niet een minuut respect opbrengen? Boe-geroep en gefluit, waar komt dat vandaan? We zijn beter dan dit. Als ons dit zou overkomen, zouden we erg boos zijn. We kunnen nu juist voorkomen dat voetbal het slachtoffer wordt van terrorisme", aldus Terim.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner