18.11.2015 16:37

Oranje-perschef: "Dat is geen half werk"

Het Nederlands elftal werd dinsdagavond onderweg naar het stadion in Hannover opgeschikt door terreurdreiging. De Duitse politie onderschepte de bus van het Nederlands elftal. De perschef van Oranje, Bas Ticheler, doet zijn verhaal.

"Onze escorte naar het stadion bestond uit aanzienlijk meer politie dan normaal. Busjes voor en achter, motoragenten om de bus heen. Zo werden we door het verkeer geloodst", aldus Ticheler tegenover het Algemeen Dagblad. Onderweg kwam Oranje in een file te staan. "We konden niet voor- of achteruit." Toen de file eindelijk was opgelost nam de avond een bizarre wending aan. "We dachten dat we weer zouden gaan rijden, maar in een mum van tijd stond een cordon politiemensen met machinegeweren om de bus heen. We keken elkaar aan en dachten: dat is geen half werk." Oranje kreeg de boodschap dat de wedstrijd was afgelast.

"Maar niemand wist wat er precies aan de hand was", vervolgt Ticheler. "Dan zit je daar in een bus, midden op een kruispunt, met zwaarbewapende agenten om je heen. 'Wat nu?', dacht iedereen. Van paniek of angst was geen sprake, maar je voelde wel een gespannen sfeer." Het Nederlands elftal werd naar een politiekazerne gebracht, waar even later ook de Duitse nationale ploeg aankwam. Na een half uur mocht Oranje weer terug naar het hotel. Op Klaas Jan Huntelaar en Bas Dost na, die werden opgehaald door mensen van hun Duitse clubs, stapte iedereen om tien uur weer in de bus. Oranje ging naar het vliegveld. Na een vlucht van driekwartier werd er voet gezet op Nederlandse bodem.  "Toen we los waren van de grond, voelde je een moment van opluchting."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner