18.11.2015 20:15

Blind: "Je merkt ook hoe de impact is op ze"

Bondscoach Danny Blind probeerde zijn spelers zo rustig mogelijk te houden toen bekend werd dat het duel tussen Duitsland en Nederland werd afgelast. De reden was terreurdreiging en de Oranje-spelers keerden snel terug richting het hotel.

Daardoor werden de spelers snel in veiligheid gebracht, maar de gebeurtenissen maakten grote indruk op hem en de spelers. "Ik heb gisteravond (dinsdagavond, red.) met veel mensen gepraat", aldus de bondscoach tegen het Algemeen Dagblad. "Met spelers, staf en ook met mijn Duitse collega Joachim Löw. De toon van die gesprekken is steeds dezelfde: waar zijn we in beland en welke stelling neem je in? Alles zal doorgang moeten blijven vinden, maar in hoeverre dat kan is de vraag."

De Duitse autoriteiten besloten om het duel tussen Oranje en Duitsland na een bommelding in Hannover af te lasten. "Die (de autoriteiten, red.) hebben heel professioneel werk geleverd. Maar je merkt hoe dan ook de impact die alles heeft op spelers", aldus Blind. "De onzekerheid, de gespannen sfeer in de bus, het heeft erin gehakt. En dat is heel menselijk lijkt me. Je wordt allemaal even heel klein als dit gebeurt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner