19.11.2015 09:01

Dost relativeert: "Het leven gaat verder"

Jeroen Zoet en Bas Dost lachen nog even ontspannend tijdens de training van Oranje vooraf aan de wedstrijd tegen Tsjechië in de Amsterdam Arena
Jeroen Zoet en Bas Dost lachen nog even ontspannend tijdens de training van Oranje vooraf aan de wedstrijd tegen Tsjechië in de Amsterdam Arena

Bas Dost werd dinsdagavond met het Nederlands elftal opgeschrikt door terreurdreiging, maar wil daar liever niet te veel bij stil staan. De aanvaller probeert zich weer te focussen op het voetbal.

"Opeens kwam er een agent de spelersbus binnen", blikt Dost terug op dinsdagavond. "We kregen te horen dat de wedstrijd was afgelast. Er ging een schok door de bus. Als je onderweg zoveel bewapende agenten ziet, word je vanzelf een beetje angstig. De aanwezigheid van de politie zorgde er voor dat we ons geen moment echt onveilig gevoeld hebben. Omdat ik niet met Oranje terugging naar Nederland, werd ik opgepikt. Een agent heeft ons nog tot op de snelweg begeleid."

"Ik betreur de gebeurtenissen van de afgelopen dagen", citeert De Telegraaf de aanvaller van VfL Wolfsburg. "Maar het leven gaat verder. Ik focus nu op Werder en laat me niet afleiden door andere zaken", aldus Dost, die weet dat ploeggenoten Julian Draxler, André Schürrle en Max Kruse het een stuk moeilijker zullen hebben. Het drietal was tijdens de aanslagen in Parijs aanwezig in het Stade de France. "Voor met ploeggenoten is het een stuk dramatischer. Ik denk dat de afgelopen dagen niet makkelijk zijn geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner