19.11.2015 16:16

Locadia: "Besef dat wereld achteruit gaat"

Jürgen Locadia en Luuk de Jong trainden donderdag weer met PSV mee nadat het dinsdagavond halsoverkop naar huis moest, vanwege een bommelding in Hannover. De twee kijken terug op de gebeurtenissen.

Oranje zou dinsdagavond een oefenduel spelen met Duitsland, maar vanwege een melding van mogelijk terreur werd alles afgeblazen en werden de spelers per bus naar het hotel gebracht. Locadia zat voor het eerst bij het grote Oranje en de gebeurtenissen maakte flinke indruk op hem. "Er was wel een gespannen sfeer in de bus. Je staat stil op een kruispunt en buiten lopen honderden militairen. Dan weet je dat er van alles kan gebeuren", vertelt hij tegen de NOS.

Locadia had op vrijdag gehoord van de aanslagen in Parijs en stond daar nadrukkelijk bij stil. "Toch denk je niet dat het jezelf kan overkomen. Maar ineens komt het dan heel dichtbij. Dan zie je hoe hard het achteruit gaat in de wereld."

Aanvoerder van PSV Luuk de Jong vindt het een goede beslissing dat er dit weekend gewoon gevoetbald wordt. "Ik denk dat je niet moet wijken voor dit soort dingen", aldus De Jong. "Het is moeilijk, maar het leven moet doorgaan. Ook het voetbal. Dat is het leukst om te doen en de snelste manier om het te vergeten volgens mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner