22.11.2015 10:59

'Plan voor vijf bommen bij oefeninterland'

Het was de bedoeling om vijf bommen af te laten gaan tijdens de oefeninterland Duitsland - Nederland. De interland werd dinsdag afgelast vanwege de terreurdreiging en dit bleek uiteindelijk meer dan terecht te zijn. In media in Duitsland wordt melding gemaakt van de plannen, die werden gedwarsboomd door het annuleren van de interland.

De Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft via Franse bronnen bij de inlichtingendienst vernomen dat een zorgvuldig voorbereide aanslag is verijdeld. Het was volgens de geheime dienst de bedoeling om vijf bommen af te laten gaan tijdens de wedstrijd, drie in het stadion en twee op andere locaties in Hannover, waar de wedstrijd oorspronkelijk zou worden afgewerkt.

De interland tussen Duitsland en Nederland werd een uur voor aanvang definitief afgelast, waarna de veiligheidsdiensten het stadion doorzochten. Er werden toen geen explosieven gevonden. In Frankrijk en Duitsland blijft men alert, want de verwachting is dat de terroristen hun plannen hebben verschoven. De spelers van het Nederlands elftal waren onderweg naar het stadion, toen het nieuws bekend werd. Daarop werd de spelersbus naar een veilige locatie geloodst.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner