10.12.2015 13:46

Hiroshima opent WK voor clubteams met zege

Sanfrecce Hiroshima heeft het WK voetbal voor clubs donderdag geopend met een overwinning. De Japanners versloegen in Yokohama Auckland City uit Nieuw-Zeeland met 2-0.

De wedstrijd mag gezien worden als de inleidende beschietingen op het toernooi, waar de beste clubs van de afzonderlijke continenten het tegen elkaar opnemen. Hiroshima stroomt dankzij de zege door naar de kwartfinales, terwijl topclubs FC Barcelona en River Plate pas in de halve finale aan de bak moeten.

Yusuke Minagawa en Tsukasa Shiotani maakten de twee goals namens de Japanse kampioen. Barcelona speelt op 17 december om 11:30 uur Nederlandse tijd tegen één van de overgebleven finalisten. Auckland City FC is uitgeschakeld. Op 13 december worden de kwartfinales gespeeld. CF América speelt dan tegen Guangzhou Evergrande spelen dan tegen elkaar. De winnaar van dat duel neemt het in de halve finale op tegen River Plate. TP Mazembe en Sanfrecce Hiroshima spelen de andere kwartfinale. De winnaar daarvan moet het dus op 17 december opnemen tegen FC Barcelona. De finale wordt op 20 december 2015 gespeeld.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner