04.03.2016 09:07

Van Bronckhorst loopt nog geen polonaise

Giovanni van Bronckhorst heeft eindelijk weer reden om te lachen. Na vijf competitienederlagen op rij staat zijn ploeg in de KNVB beker met 0-1 voor tegen Roda JC Kerkrade. (03-02-2016)
Giovanni van Bronckhorst heeft eindelijk weer reden om te lachen. Na vijf competitienederlagen op rij staat zijn ploeg in de KNVB beker met 0-1 voor tegen Roda JC Kerkrade. (03-02-2016)

Giovanni van Bronckhorst is momenteel een gelukkig man. Voor de trainer werd donderdagavond duidelijk dat de voetbalwereld met de minuut kan veranderen. De trainer lag afgelopen weken hevig onder vuur, maar na de 3-1 zege tegen AZ in de halve finale van de KNVB beker, zag hij enkel lachende gezichten.

Zondag werd FC Utrecht, na negen wedstrijden op rij zonder winst, verslagen met 1-2 en vier dagen later won zijn ploeg van AZ. De oefenmeester is blij met de huidige situatie en de manier waarop Feyenoord voor de dag kwam. "Je zag na de 1-1 dat het vertrouwen in de ploeg blijft. Over de gehele wedstrijd gezien is de overwinning denk ik wel verdiend. We kantelden de wedstrijd in de laatste twintig minuten."

Van Bronckhorst heeft nu in korte periode twee zijdes van de medaille gezien en wil dus niet meteen de polonaise lopen. "Het is zo dat het in het voetbal met pieken en dalen gaat en nu zitten we in een fase dat het goed gaat. Het geeft een goed gevoel dat je de finale haalt. Daar zijn we allemaal blij om, maar we hebben de beker nog niet."

Het is wel de enige prijs waar de ploeg voor strijdt, aangezien het in de Eredivisie op nagenoeg onoverbrugbare achterstand staat op PSV en Ajax. Daarom wil Van Bronckhorst vol voor de bekerwinst gaan. "Want ik weet hoe mooi het is als je een prijs wint. Daar hebben we een hele grote kans voor in de finale tegen FC Utrecht maar nu staat eerst SC Cambuur voor de deur."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner