17.03.2016 13:56

Drinkwater in Engelse selectie tegen Oranje

Roy Hodgson heeft Danny Drinkwater opgenomen in de selectie voor de oefeninterlands tegen Duitsland (26 maart) en Nederland (29 maart). De middenvelder van Leicester City kan zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Engeland.

Drinkwater is een van de dragende krachten bij dé verrassing van de Premier League Leicester City, de huidige koploper van de Engelse competitie. Ook teamgenoot Jamie Vardy behoort tot de Engelse selectie. Aanvoerder Wayne Rooney van Manchester United ontbreekt vanwege een knieblessure.

Op de persconferentie gaf Hodgson toe dat hij grotendeels weet hoe de selectie voor het EK in Frankrijk eruit gaat zien: "Het wordt nog moeilijk om je in de ploeg te spelen, maar ik ga niet zeggen dat het hier definitief bij blijft. Er zijn meerdere kandidaten die nu niet in deze selectie zitten en dan heb ik het nog niet eens over de geblesseerden. We hebben een brede selectie."
 

De volledige selectie:

Doel: Jack Butland (Stoke City), Fraser Forster (Southampton) en Joe Hart (Manchester City).

Verdediging: Ryan Bertrand (Southampton), Gary Cahill (Chelsea), Nathaniel Clyne (Liverpool), Phil Jagielka, John Stones (Everton), Danny Rose, Kyle Walker, Eric Dier (Tottenham) en Chris Smalling (Manchester Utd).

Middenveld: Dele Alli (Tottenham Hotspur), Ross Barkley (Everton), Danny Drinkwater (Leicester City), Jordan Henderson, Adam Lallana, James Milner (Liverpool) en Raheem Sterling (Manchester City).

Aanval: Harry Kane (Tottenham Hotspur), Daniel Sturridge (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester City), Theo Walcott en Danny Welbeck (Arsenal).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner