17.03.2016 15:18

Frankrijk zonder Benzema tegen Oranje

De Franse bondscoach Didier Deschamps heeft Karim Benzema gepasseerd voor de oefeninterlands tegen het Nederlands elftal en Rusland. De spits van Real Madrid is voor onbepaalde tijd verbannen uit de nationale ploeg, vanwege zijn aandeel in de spraakmakende afpersingszaak rond een seksvideo waarin mede-international Mathieu Valbuena een hoofdrol vertolkt. De spelmaker van Olympique Lyon ontbreekt eveneens in de selectie van de 'Haantjes'.

Deschamps presenteerde donderdag een selectie van 23 spelers, onder wie debutant N'Golo Kanté. De 24-jarige middenvelder is een vaste waarde bij koploper Leicester City, de grote verrassing van de Premier League.

De bondscoach had lovende woorden over Kanté: "Leicester staat bovenaan in de Premier League en Kanté speelt iedere week op een hoog niveau. Hij speelt erg constant en is een serieuze concurent voor Morgan Schneiderlin. Hij is een complete middenvelder. Een geweldige balverovaar. Hij kan onderscheppen, goed positie kiezen, heeft fysieke kracht en aanvallende kwaliteiten."

Het EK-gastland treft Oranje volgende week vrijdag in de Amsterdam ArenA en speelt vier dagen later in Parijs tegen Rusland.

ANP/voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner