22.03.2016 16:28

Promes: "Moeten werken aan een nieuw team"

Quincy Promes is één van de spelers waarop de ogen de komende jaren gericht zal zijn. De speler van Spartak Moskou doet het goed in Rusland en kan een belangrijk onderdeel vormen voor het 'nieuwe' Oranje.

Het Nederlands elftal plaatste zich niet voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk en moet daardoor opnieuw bouwen aan een team. "Dat moet ook na zo'n teleurstellende fase. Ik vind niet dat we weer op nul beginnen. Maar we moeten nu vastigheid krijgen", aldus Promes tegen NOS. "We werken aan een nieuw team en dat kan alleen maar positief uitpakken."

Met zijn 24 jaar behoort Promes mogelijk tot de nieuwe garde die het elftal moet dragen. In Rusland presteert hij goed. Na de winterstop speelde hij twee competitieduels en hij scoorde daarin twee keer. Daarmee is hij met twaalf treffers nu de topscorer van de Russische competitie. "Ik heb de draad proberen op te pakken, dat was moeilijk met zo'n winterstop. Het was een lange voorbereiding op de tweede helft van het seizoen. Maar het gaat goed, ik ben blij dat het weer begonnen is."

Promes wordt bij Oranje vaak opgesteld als flankspeler, maar kan ook prima achter de spitsen spelen. "Daar kan ik ook spelen. Bij Spartak speel ik ook in de rug van de diepste spits. Ik ben er klaar voor en heb er zin in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner