23.03.2016 12:15

Dijks: "Goed dat ik in beeld ben"

Mitchell Dijks heeft balbezit tijdens het Europa League-duel Ajax - Molde FK. (10-12-2015)
Mitchell Dijks heeft balbezit tijdens het Europa League-duel Ajax - Molde FK. (10-12-2015)

Mitchell Dijks zat bij de voorlopige selectie van het Nederlands elftal, maar viel uiteindelijk wel af. Toch had de Ajacied verwacht dat hij zou worden uitverkozen voor de oefeninterlands tegen Engeland en Frankrijk.

"In eerste instantie wel, ja. Van de teammanager bij Ajax, Tjerk Smeets, hoorde ik dat ik was afgevallen voor de definitieve selectie. Later bleek dat Erik Pieters te veel last had van zijn kuitblessure en had ik opnieuw hoop" vertelt de linksback in gesprek met Voetbal International.

In overleg met zijn club heeft Dijks echter besloten om wat rust te pakken tijdens de interlandperiode. De laatste weken speelde de Nederlander met pijn nadat hij een scheurtje opliep in zijn enkelband tegen NEC.

"Het goede nieuws is in ieder geval dat ik in beeld ben bij het Nederlands elftal. Dat had ik een jaar geleden niet durven denken", vervolgt Dijks, die anderhalf jaar geleden nog serieus overwoog om te stoppen. Hij kreeg te horen dat Ajax niet meer verder met hem wilde, maar via Willem II kwam hij weer terecht in Amsterdam. "En kijk waar ik nu sta: ik ben basisspeler bij de mooiste club van Nederland. Oranje is in beeld gekomen en we liggen op koers voor het kampioenschap."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner