24.03.2016 16:12

'Blind kiest voor spitsenduo De Jong-Promes'

Luuk de Jong bereidt zich met het Nederlands elftal voor op de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. (22-03-2016)
Luuk de Jong bereidt zich met het Nederlands elftal voor op de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland. (22-03-2016)

Bondscoach Danny Blind gaat volgens De Telegraaf in een 5-3-2-formatie aantreden in het oefenduel met Frankrijk, dat vrijdagavond wordt gespeeld. Het dagblad denkt te weten dat het merendeel van de beoogde basiself in de Eredivisie speelt.

Dat Jasper Cillessen onder de lat begint, liet Blind al doorschemeren. In de vijfmansverdediging is er plek voor Joël Veltman, Jeffrey Bruma, Virgil van Dijk, Daley Blind en Jetro Willems. Het middenveld zal bestaan uit Davy Klaassen, Jordy Clasie en Wesley Sneijder.

In de voorhoede gaat Blind verrassen. Het aanvalsduo zal bestaan uit Luuk de Jong en Quincy Promes. Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay beginnen naar verluidt op de bank.

"Huntelaar zat afgelopen weekeinde op de bank en dat is een paar weken geleden ook gebeurd, maar vooralsnog zijn dat twee momenten geweest. Memphis is de enige die weinig wedstrijden heeft gespeeld. Hij komt ook in aanmerking voor een plaats in een tweespitsensysteem", liet Blind eerder tijdens een persconferentie weten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner