24.03.2016 22:40

De Gea redt Spanje in oefenpot tegen Italië

Italië en Spanje hebben donderdagavond in een boeiend voetbalgevecht met 1-1 gelijk gespeeld. Gezien het spelbeeld had de Azzurri meer verdiend, maar doelman De Gea lag keer op keer in de weg voor de thuisploeg.

Italië was gedurende de hele wedstrijd de bovenliggende partij. Al vroeg in de eerste helft veerde het thuispubliek van de banken, toen een voorzet van Antonio Candreva bijna in het eigen doel werd gegleden door Sergio Ramos. De Real Madrid-verdediger haalde opgelucht adem toen de bal via de buitenkant van de paal achter ging. Niet veel later creëerde Candreva wederom gevaar met een goed schot, maar De Gea, die een wereldwedstrijd keepte, keerde uitstekend.

Dat deed de goalie in de openingsfase van de tweede helft ook op schoten van Alessandro Florenzi en Éder. Na 68 minuten had De Gea echter geen antwoord, toen Emanuele Giaccherini met een leep balletje invaller Lorenzo Insigne wist te bedienen. De Napoli-aanvaller schatte de pass op waarde en gleed het leer vervolgens tegen het doelnet: 0-1.

Lang kon Italië niet genieten van de voorsprong, want drie minuten later kreeg Spanje een vrije trap die door Morata, die in buitenspelpositie stond, werd ingekopt. Gianluigi Buffon had nog wel een redding in huis op de kopbal van zijn Juventus-ploeggenoot, maar vervolgens was het de 35-jarige Aritz Aduriz die de rebound binnenliep (1-1). Nadien ging met name Italië nog wel op zoek naar de 2-1, maar deze viel niet meer.

Komende dinsdag treft Italië de nationale ploeg van Duitsland. Spanje speelt zondag tegen Roemenië.

Door: Joey Knobben