25.03.2016 19:23

Deschamps begrijpt tactisch plan van Gaal niet

De Franse bondscoach Didier Deschamps staat te pers te woord tijdens een persconferentie. (16-11-2015)
De Franse bondscoach Didier Deschamps staat te pers te woord tijdens een persconferentie. (16-11-2015)

Didier Deschamps heeft een sneer uitgedeeld aan het adres van Louis van Gaal. De Franse bondscoach snapt niet welke taken de Nederlandse trainer Anthony Martial meegeeft als linksbuiten in zijn tactiek bij Manchester United.

De oefenmeester van Les Bleus beaamt dat Martial zowel in de spits als linksbuiten kan spelen, maar dan wel met bepaalde opdrachten. De manier waarop Van Gaal hem laat spelen, is niet correct volgens Deschamps. "Hij moet taken uitvoeren die normaal niet bij hun aanvallende manier van spelen hoort", meent de Fransman tijdens de persconferentie voorafgaande aan het oefenduel met Nederland.

De twintigjarige Martial speelde al zes interlands voor Frankrijk, al waren dat allemaal oefenwedstrijden. De kans is groot dat daar in de zomer verandering in komt als hij zijn land vertegenwoordigt op het EK. De van AS Monaco overgenomen aanvaller zit ook bij de selectie voor de oefenwedstrijd tegen Nederland, welke vanavond om 20.45 uur gespeeld zal worden. Dit duel is uiteraard LIVE te volgen op onze site.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner