25.03.2016 21:55

De Gea blij met concurrentie van Casillas

Bondscoach Vicente del Bosque heeft een luxeprobleem. De Spanjaard posteerde David De Gea donderdagavond onder de lat tegen Italië (1-1), maar heeft ook Iker Casillas achter de hand. Doelman De Gea geniet van de onderlinge concurrentiestrijd.

De goalie keepte een uitstekende wedstrijd tegen Squadra Azzurra en voorkwam dat zijn ploeg met een nederlaag van het veld afstapte. "Ik ben blij dat ik de minuten heb gekregen en goed heb gespeeld. Een beetje concurrentie is alleen maar gezond, de coach zal uiteindelijk beslissen wie er gaat spelen", gaf De Gea aan tijdens de persconferentie.

"We hebben het wel over één van de beste keepers ooit in dit land en in de wereld", doelt de keeper van Manchester United op zijn concurrent Casillas. "Ik ben hier om alles te geven." Wie er tijdens het EK in Frankrijk onder de lat staat, is nog niet zeker, maar door zijn optreden tegen de Italianen heeft De Gea wel zijn visitekaartje afgegeven.

De Spaanse doelman ging ook nog in op het plotselinge overlijden van Johan Cruyff donderdag. "Hij heeft de manier waarop we naar aanvallend voetbal kijken veranderd. We zullen nog veel plezier beleven aan zijn erfenis."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner