25.03.2016 23:04

Varela tevreden met vertrouwen van Van Gaal

Guillermo Varela hoopt op zoveel mogelijk speeltijd bij Manchester United. Doordat de vleugelverdediger dit seizoen al regelmatig mocht meedoen bij de ploeg van Louis van Gaal, zit hij nu ook bij de nationale selectie van Uruguay. Dat wil Varela graag zo houden.

De rechtsachter hoopt tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Brazilië zijn debuut te maken. Dat hij überhaupt bij de selectie zit van zijn land, betekent al veel voor de 23-jarige speler. "Het is de droom van elke voetballer om voor zijn land uit te mogen komen en het nationale shirt met trots te dragen", aldus de verdediger in gesprek met Inside United.

"Het is goed voor mij als Van Gaal veel vertrouwen in me blijft tonen en mij meer kansen blijft geven. Hoe meer ik in het eerste van Manchester United speel, hoe beter mijn kansen zijn bij Uruguay. We zijn immers altijd een team geweest dat veel verdedigt. Dat is kenmerkend voor Uruguay. Diego Godín doet het op dit moment voortreffelijk en ik denk dat hij één van de beste verdedigers van allemaal is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner