26.03.2016 10:31

Geen Sneijder tegen Engeland, Clasie onzeker

Een teleurgestelde Wesley Sneijder moet Nederland - Frankrijk al na een halfuur staken. Bondscoach Danny Blind (r.) kijkt toe hoe zijn pupil afdruipt. (25-03-2016)
Een teleurgestelde Wesley Sneijder moet Nederland - Frankrijk al na een halfuur staken. Bondscoach Danny Blind (r.) kijkt toe hoe zijn pupil afdruipt. (25-03-2016)

Het Nederlands elftal moet het in de oefeninterland tegen Engeland doen zonder Wesley Sneijder. De blessure die hij heeft overgehouden aan de wedstrijd tegen Frankrijk houdt hem ook voor het duel op Wembley aan de kant.

Sneijder moest de strijd tegen Frankrijk al na een halfuur staken nadat hij naar zijn hamstring greep. Hij werd direct vervangen door Riechedly Bazoer. De aanvallende middenvelder moet het duel met Engeland door de blessure laten schieten. "Ik zal morgen moeten afwachten hoe ernstig het is. Ik ga niet mee naar Engeland. Daar baal ik wel van, ja. Het is heel erg vervelend, maar goed, dat geeft ook een kans aan de jonge jongens om te laten zien wat ze waard zijn", meldde hij aan NOS.

"Ik heb 2,5 jaar geen blessures gehad, nu wel. Dat zijn blessures die je overkomt. Misschien hebben de spanningen in de afgelopen week meegespeeld. Ik kom uit Turkije. Daar zijn toch wat dingen gebeurd die je bezighouden. Als je met alles eromheen ook nog zo begint, 1-0 achter, 2-0 achter, dan maak je het jezelf alleen maar moeilijker", aldus Sneijder, die geen onbewogen seizoen draait in Istanboel.

Ook de participatie van Jordy Clasie is niet zeker, meldde bondscoach Danny Blind aan FOX Sports. Het is nog niet bekend of hij van plan is een vervanger mee te nemen naar Londen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner