26.03.2016 20:05

Butland keept, Vardy op de bank bij Engeland

Bondscoach Roy Hodgson had een lastige keuze te maken voor de plek onder de lat. In de oefeninterland tegen Duitsland heeft hij zaterdagavond uiteindelijk gekozen voor Jack Butland als vervanger van Joe Hart. Na het afzeggen van de keeper van Manchester City, bleef Hodgson met drie doelmannen over die internationaal gezien amper ervaring hebben.

Doelman Tom Heaton, die zijn brood verdient bij Burnley, heeft nog geen enkele interland achter zijn naam staan. Fraser Forster, de sluitpost van Southampton, heeft drie interlands gekeept (2013-2014) en de meest ervaren man, Jack Butland, heeft vier A-interlands op zijn palmares prijken. Uiteindelijk viel de keuze dan ook op de man met het meeste ervaring.

In de spits kiest Hodgson niet voor Jamie Vardy. De spits, die bij koploper Leicester City een prima seizoen kent, moet genoegen nemen met een plek op de bank. Harry Kane en Danny Welbeck vormen tegen Duitsland de aanvalslinie van de Engelsen.

Bij Duitsland start de veelbesproken Mario Götze op de bank. Bondscoach Joachim Löw liet afgelopen week al vallen dat hij niet gelukkig is met de situatie van Götze bij zijn club, maar ook tegen Duitsland moet hij genoegen nemen met een plek vanaf de bank.

De wedstrijd is vanaf 20.45 hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner