27.03.2016 13:56

Cissé: "Benzema moet opgeroepen worden"

Karim Benzema is niet opgeroepen voor de oefenwedstrijden tegen Nederland en Rusland. De Franse sterspeler zou betrokken zijn bij het afpersen van collega Mathieu Valbuena en werd onlangs ook gehoord in een witwaszaak. Djibril Cissé vindt dat Benzema gewoon opgeroepen moet worden.

In gesprek met Public legt Cissé, die zelf 41 interlands achter zijn naam heeft staan, uit waarom hij vindt dat de spits in het Franse elftal hoort: "Ethische problemen? Daar heb ik geen boodschap aan. Het probleem is nog niet opgelost, maar het is een slecht idee om Benzema niet meer op te roepen. Hij vliegt over het veld en de nationale ploeg van Frankrijk heeft hem nodig."

Het is voor Benzema nog even afwachten of hij bij het aankomende EK in actie mag komen. De Franse voetbalbond neemt voor 15 april een beslissing of Benzema nog in aanmerking komt voor het naderende EK. Ook Valbuena is niet opgeroepen voor deze interlandperiode. Beide spelers waren voor het afpersingsschandaal van vaste waarde in de selectie van Les Bleus.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner