27.03.2016 16:38

Janssen ziet vergelijking met Vardy

Sander Fischer (l.) probeert een schot van Vincent Janssen te blokken tijdens de wedstrijd AZ - Excelsior. (06-03-2016)
Sander Fischer (l.) probeert een schot van Vincent Janssen te blokken tijdens de wedstrijd AZ - Excelsior. (06-03-2016)

De voetbalcarrière van Vincent Janssen is de laatste weken in een stroomversnelling terecht gekomen. Hij scoort wekelijks bij AZ en als beloning kwam daar de uitnodiging voor Oranje. Tegen Frankrijk maakte hij zijn debuut.

In gesprek met RTV Noord-Holland vertelt de spits, die op jonge leeftijd werd weggestuurd bij Feyenoord, dat hij overeenkomsten ziet met Jamie Vardy: "In zekere zin lijken onze carrières wel wat op elkaar, al is hij wat later doorgekomen." Via Almere City kwam de Nederlandse spits uiteindelijk terecht bij AZ. Ook bij Vardy duurde het even voordat hij op het juiste niveau was. "Ja, we hebben dezelfde weg bewandeld. Hij heeft zeker een neusje voor de goal."

Beide spelers hebben inmiddels hun debuut in de nationale ploeg gemaakt. Voor Janssen was dat vrijdag tegen Frankrijk (2-3). Na zijn debuut sprak Janssen als eerste met zijn ouders: "Ja die waren heel trots. Verder weet ik eigenlijk niet wie ik gebeld heb. Ik zag hen meteen en dat was mooi." Of de AZ'er tegen Engeland ook minuten mag maken, dat weet hij nog niet. Wel heeft hij zin in de wedstrijd: "Ik zag ze gisteren tegen Duitsland. Dat was een aardig niveautje. Mooi om ons tegen hen te meten."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner