27.03.2016 19:46

Vermaelen op linksback: "Ga mijn best doen"

Met de bal aan de voet gaat Thomas Vermaelen op zoek naar de helft van Betis. (30-12-2015)
Met de bal aan de voet gaat Thomas Vermaelen op zoek naar de helft van Betis. (30-12-2015)

Thomas Vermaelen wordt dinsdagavond tegen Portugal getest als linksback. De van origine centrale verdediger krijgt een kans op de vleugel, waar de Belg zelf geen problemen mee heeft.

"Ik ben blij dat ik kan spelen, of het nou centraal is of als linksachter", begint Vermaelen zijn verhaal tegen Sporza. "De coach maakt de beslissingen, daar moet je je bij neerleggen. Ik baal er niet van. Ik speel met heel veel plezier voor de nationale ploeg. Ik heb daar lang niet gespeeld, maar ga mijn best doen."

Vermaelen komt bij zijn club Barcelona niet regelmatig aan spelen toe, waardoor de conditie van de 31-jarige verdediger een aandachtspunt is. "Ik ben niet getraind als linksachter. Dat is een heel andere positie, ook qua conditie. Ik heb niet veel wedstrijden gespeeld, dus het is even afwachten hoe het gaat. Sinds oktober ben ik blessurevrij en ik voel me fit."

België zou in eerste instantie een thuiswedstrijd spelen, maar de wedstrijd is verplaatst naar Portugal. "Er zijn helaas veel dingen gebeurd de afgelopen week. We ondergaan het maar gewoon en zijn blij dat de wedstrijd toch door kan gaan."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner