28.03.2016 19:02

Rode Duivels met speciale boodschap op shirt

De Belgische nationale voetbalploeg draagt dinsdag in het oefenduel met Portugal shirts met daarop een boodschap naar aanleiding van de aanslagen vorige week in Brussel. Over de inhoud wilde bondscoach Marc Wilmots maandag niets kwijt. Het duel zou aanvankelijk in Brussel worden gespeeld maar werd door de terreurdreiging verplaatst naar het Portugese Leiria.

Voor het duel zal worden stilgestaan bij de aanslagen. Veel wilde Wilmots er niet over kwijt, maar normaal gesproken is er voor aanvang ook een minuut stilte en dragen de Rode Duivels een rouwband. "Tijdens de volksliederen zullen de spelers van beide ploegen ook door elkaar staan, als gevoel van eenheid", gaf de bondscoach wel aan. Wilmots was zondag samen met de spelers Axel Witsel en Nicolas Lombaerts al bloemen gaan neerleggen op Zaventem. "Dat was een bijzonder emotioneel moment", zei hij. "We hebben met luchtvaartpersoneel gepraat en je kon de emotie in hun ogen lezen."

De Portugese premier Marcelo Rebelo de Sousa heeft aangegeven het duel vanwege de dramatische gebeurtenissen in Brussel te zullen bezoeken.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner