28.03.2016 21:42

Wijnaldum schrok van het spel van Oranje

Georginio Wijnaldum komt als invaller een kwartier voor tijd in het veld tijdens de oefeninterland Nederland - Frankrijk. De middenvelder speelt zijn 26e interland. (25-03-2016)
Georginio Wijnaldum komt als invaller een kwartier voor tijd in het veld tijdens de oefeninterland Nederland - Frankrijk. De middenvelder speelt zijn 26e interland. (25-03-2016)

Het Nederlands elftal werd afgelopen vrijdag in de oefeninterland tegen Frankrijk overklast in de eerste helft. Middenvelder Georginio Wijnaldum zag vanaf de bank dat het helemaal verkeerd ging in de Amsterdam ArenA.

"Ik ben wel een beetje geschrokken", geeft de spelmaker van Newcastle United toe in gesprek met RTV Rijnmond. "We hadden het systeem getraind en toen ging het wel goed. In de wedstrijd ging het niet zoals verwacht." Bondscoach Danny Blind stuurde tegen de Fransen vijf verdedigers het veld in, maar na dertien minuten stond er al een 0-2 tussenstand op het scorebord.

In de tweede helft ging Oranje in de gebruikelijke 4-3-3 formatie spelen en toen ging het beter. Wijnaldum kwam pas een kwartier voor tijd in het veld, wat hem uiteraard teleurstelde. "Als voetbaldier wil je altijd spelen, alleen je hebt te maken met de keuze van de trainer." In Engeland is Wijnaldum wel zeker van speeltijd, maar leuk is dat lang niet altijd. Newcastle United vecht tegen degradatie en staat momenteel onder de streep.

"Ik wist dat het moeilijk kon worden omdat ze vorig seizoen een moeilijk jaar hadden. Ik heb met het volle vertrouwen de keuze gemaakt en daar heb ik nog steeds geen spijt van." Newcastle United staat momenteel drie punten achter op de veilige plekken in Engeland. Naast de ploeg van Wijnaldum vechten Norwich City en Sunderland tegen degradatie, Aston Villa is nagenoeg kansloos voor lijfsbehoud.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner