28.03.2016 22:12

Tipje van de sluier: Milner en Sturridge spelen

Het Nederlands elftal kan zich voor de interland tegen Engeland al focussen op twee spelers. Bondscoach Roy Hodgson liet maandag op de persconferentie weten dat James Milner en Daniel Sturridge aankomende dinsdag in de basisopstelling starten.

"Zij gaan zeker spelen, maar de rest van de opstelling zien jullie dinsdag", verklapt Hodgson. Het duo van Liverpool kent een verschillend seizoen ten opzichte van elkaar. Veteraan Milner krijgt in de Premier League meer speeltijd dan verwacht, terwijl Sturridge ondanks veel blessureleed in het huidige seizoen toch zeven doelpunten in veertien wedstrijden wist te maken.

Engeland plaatste zich tijden de kwalificaties als eerste land voor het Europees Kampioenschap in Frankrijk. Voor de Engelsen is de huidige oefenperiode dus een goede graadmeter voor de EK-selectie. Hodgson kiest dan hoogstwaarschijnlijk ook voor veel nieuwe namen ten opzichte van de oefeninterland tegen Duitsland, om zoveel mogelijk verschillende spelers aan het werk te zien. Engeland speelt in Frankrijk tegen Rusland, Slowakije en Wales.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner