28.03.2016 23:14

Frankrijk terug in Stade de France: "Belangrijk"

Voor het eerst sinds de verschrikkelijke aanslagen in Parijs, waar honderden doden vielen en het terreur ook dicht bij de oefeninterland Frankrijk - Duitsland kwam, keren de Fransen terug in het Stade de France. Volgens doelman Hugo Lloris erg belangrijk.

In november werd de wereld opgeschrikt door de aanslagen in Parijs. Zelfmoordterroristen schoten op diverse plekken in Parijs mensen neer en pleegden ook bomaanslagen. Het was ook de bedoeling om een bom te laten ontploffen op de tribunes van het Stade de France, tijdens de oefeninterland Frankrijk - Duitsland. Een beveiliger zag echter de bomgordel van een terrorist en voorkwam zo een nog grotere ramp. 

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Franse hoofdstad, speelde Frankrijk in het buitenland tegen Engeland en Nederland. Aankomende dinsdag staat echter de thuiswedstrijd tegen Rusland op het programma, op het veld waar in november zoveel toeschouwers angstige momenten ervoeren. "Om eerlijk te zijn praten de spelers er niet veel over met elkaar. We zijn meer gefocust op de wedstrijd en op Rusland", geeft Lloris op de persconferentie toe.

"Na zo'n trauma is het zaak om verder te gaan met je leven. Het is voor de spelers en toeschouwers belangrijk om terug te keren in het Stade de France, om zo wat zelfvertrouwen terug te winnen", stelt de sluitpost van Tottenham Hotspur, die tegen het Nederlands elftal op de bank zat. Tijdens de interland tegen Rusland zal er meer beveiliging zijn, waaronder scherpschutters en extra bewakingseenheden.

"We moeten op deze veiligheidsmaatregelen vertrouwen. We moeten ons leven blijven leven, met onze passie. De spelers, de fans en de journalisten, dat is belangrijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner