29.03.2016 16:50

Huntelaar over Cruyff: "Het had zeker impact"

Klaas Jan Huntelaar kijkt bedenkelijk tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Hamburger SV (02-03-2016).
Klaas Jan Huntelaar kijkt bedenkelijk tijdens het competitieduel FC Schalke 04 - Hamburger SV (02-03-2016).

De dood van Johan Cruyff heeft impact gehad op Klaas Jan Huntelaar en de rest van het Nederlands elftal. De spits van Schalke 04 vond een minuut klappen voor Cruyff echter veel te weinig.

"We waren met het Nederlands elftal bij elkaar toen we het te horen kregen", doelt Huntelaar op het feit dat Cruyff was overleden. "We wisten natuurlijk dat hij ziek was, maar toch kwam het onverwacht. Het was indrukwekkend om te horen en het had zeker impact. Toen ik in 2006 werd verkozen tot Talent van het jaar, mocht ik een Cruyff Court aanleggen. Dat deed ik in Hummelo, waar ik Cruyff ook gesproken heb. Dat is een mooie herinnering, die ik nu koester. Hij was altijd in voor een praatje en deed heel relaxt en normaal. Hij was een voorbeeld voor me, ik denk wel voor alle voetballers in Nederland."

Vrijdagavond werd er tijdens het oefenduel met Frankrijk (3-2 nederlaag) tijdens de veertiende minuut geapplaudisseerd voor Cruyff. "Het was een heel gek moment", vervolgt Huntelaar tegenover Helden. "De Fransen maakten op dat moment de 0-2 en meteen werd het spel stilgelegd. Als ik eerlijk ben, vond ik een minuut wel een beetje vluchtig. Een minuut klappen voor iemand die zoveel heeft betekend voor het Nederlandse voetbal, vind ik aan de korte kant."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner