29.03.2016 22:37

Duitsland sluit interlandperiode goed af

Het Duitse voetbalelftal heeft een gepast antwoord gegeven op de oefennederlaag tegen Engeland (2-3). De Duitsers waren dinsdagavond in München met 4-1 te sterk voor Italië en sloten daarmee de interlandperiode met een goed gevoel af.

Het team van bondscoach Joachim Löw gaf afgelopen zaterdag een 2-0 voorsprong weg tegen Engeland en wilde zich tegen de Italianen revancheren voor de nederlaag. Löw had voor onder meer Mario Götze en Julian Draxler een basisplaats ingeruimd. Laatstgenoemde stichtte het eerste gevaar, maar Gianluigi Buffon reageerde attent. De ervaren Italiaanse doelman had even later echter geen antwoord op een schot van Toni Kroos, die vanaf twintig meter de bal in de korte hoek schoot.

De Italianen voetbalden goed mee, maar slaagden er voor rust niet in om in de buurt van het doel van Marc-André ter Stegen te komen. De goalie van FC Barcelona stond onder de lat omdat Manuel Neuer maag- en darmklachten had. Het tempo zakte in tijdens de slotfase van de eerste helft, maar er werd vlak voor rust nog wel gescoord. Captain Thomas Müller bediende met een voorzet uit de draai Götze, die tussen twee spelers de bal tegen de touwen kopte.

Kansen bleven uit voor de Italianen in de eerste helft, maar Riccardo Montolivo had vlak na rust de 2-1 op de schoen. Na een goede hoge pass kreeg de Italiaanse middenvelder de mogelijkheid om te scoren, maar hij punterde de bal net naast. Aan de andere kant was het even later wel raak. Na een goede actie van Julian Draxler maakte Jonas Hector zijn eerste interlanddoelpunt. Bij een poging om Draxler te verdedigen blesseerde Leonardo Bonucci zich. De Italiaan werd op een brancard van het veld gedragen.

De Duitse scoringsdrang was na de 3-0 nog niet gestild. Buffon haalde een kwartier voor tijd de doorgebroken Sebastian Rudy neer, waarna de Duitsers een strafschop kregen. De Italiaanse doelman werd gespaard en kreeg geen rood, maar wel een doelpunt tegen. Mesut Özil ging achter de bal staan en zette de 4-0 op het scorebord  Het team van bondscoach Antonio Conte deelde hier en daar nog speldenprikjes uit en werd vlak voor tijd beloond met een eretreffer. Via de voet van Antonio Rüdiger zorgde invaller Stephan El Sharaawy voor de 4-1.

De Duitsers en Italianen kunnen zich nu weer melden bij hun club. Over twee maanden komen de nationale elftallen weer samen voor de laatste voorbereiding op het EK in Frankrijk. Duitsland oefent nog tegen Slowakije en Hongarije, Italië tegen Schotland en Finland.

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner