29.03.2016 22:50

Frankrijk in spektakelstuk voorbij Rusland

Frankrijk heeft dinsdag een vrij eenvoudige overwinning geboekt op Rusland. Bij rust stond het 2-0, maar na een spectaculaire tweede helft eindigde de oefeninterland in het Stade de France in een 4-2 overwinning voor de Fransen.

Het thuisland ging overtuigend van start. Het was het laatste oefenduel voordat Didier Deschamps zijn selectie voor het Europees Kampioenschap in eigen land bekend zal maken. Er was de Fransen dus extra veel aan gelegen om zich van hun beste kant te laten zien. Ook nieuwkomer N’Golo Kanté deed dat. Afgelopen vrijdag debuteerde hij, tegen Rusland maakte hij zijn eerste goal voor het nationale elftal. De middenvelder, die ook nog eens jarig was, kreeg de bal aangespeeld van Antoine Griezmann en scoorde vervolgens oog in oog met de Russische doelman.

Al snel werd duidelijk dat Rusland niets in te brengen had, de gasten deden in de eerste helft geen enkele doelpoging. Frankrijk liet wel zien aanvallende intenties te hebben en kreeg prima mogelijkheden op de 2-0. Zo ramde Paul Pogba een vrije trap hoog over het doel en slalomde Anthony Martial door de verdediging heen, voordat de bal over de achterlijn rolde. Maar de 2-0 kon niet uitblijven en viel dan ook nog voor rust. Slecht verdedigend werk werd afgestraft door André-Pierre Gignac.

Aan het begin van de tweede helft werd Patrice Evra gewisseld, nadat hij in de eerste helft een stevige schop had gekregen van Aleksandr Kokorin. Even later was Jérémy Mathieu het volgende slachtoffer, ook hij moest zich laten wisselen na een overtreding van de Rus. Kokorin eiste een hoofdrol op in de eerste tien minuten van de tweede helft, want hij scoorde ook de 2-1. Hij kopte een vrije trap binnen en bracht Rusland daarmee terug in de wedstrijd.

Frankrijk herstelde zich echter en ook de jarige Dimitri Payet kwam op het scorebord te staan. Hij krulde een vrije trap op zeer fraaie wijze binnen, nadat Kingsley Coman was gevloerd door Aleksey Berezutskiy. Lang duurde de riante voorsprong echter niet, want Yuriy Zhirkov maakte de 3-2. Zijn schot werd van richting veranderd door Bacary Sagna, waardoor Hugo Lloris kansloos was. De doelpuntenregen in de tweede helft was echter nog niet voorbij, want ook Coman kwam nog op het scorebord. De Russische doelman kwam uit zijn doel, maar Coman draaide zich knap weg en schoot vanuit een lastige hoek binnen.

Daarna was de doelpuntenregen en het spektakel ten einde, in de laatste tien minuten gebeurde er dan ook niet veel meer. Frankrijk zal dus vol vertrouwen het EK in eigen land tegemoet zien.

Door: Jessica Westdijk