30.03.2016 16:17

Bazoer: "Er komen echt wel spelers aan"

Riechedly Bazoer heeft balbezit tijdens het oefenduel Engeland - Nederland (29-03-2016).
Riechedly Bazoer heeft balbezit tijdens het oefenduel Engeland - Nederland (29-03-2016).

Riechedly Bazoer heeft vertrouwen in de toekomst van Oranje. Volgens de middenvelder van Ajax heeft het Nederlands elftal genoeg talent om in de toekomst weer hoge ogen te gooien.

"Er komen echt wel spelers aan", aldus Bazoer tegenover Voetbal International. "Als je kijkt wie er in Jong Oranje spelen en de teams daaronder, dat zijn goede lichtingen. Dan denk ik aan spelers zoals Memphis, Jürgen Locadia, Tonny Vilhena, Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius, Ricardo Kishna. Ik zeg altijd maar zo: als je zelf je kop erbij houdt en je omgeving is goed, dan komt het uiteindelijk ook goed. Ontwikkeling kan snel gaan. Wanneer je op een hoog niveau traint met talentvolle spelers, raak je daaraan gehecht. Als jonge spelers goed genoeg zijn, verwacht ik dat deze bondscoach ze snel bij Oranje zal halen. Er is geen reden voor paniek."

Het is snel gegaan met de negentienjarige Bazoer. "Mijn generatie speelt in Jong Oranje of Onder-19. Ja, dat zegt wel iets over mijn ontwikkeling. Die gaat goed, en daarmee ben ik blij. Ik wil dit vasthouden, deze stijgende lijn en dat probeer ik te doen door gewoon nuchter te blijven. Ik heb mensen om me heen die erop toezien dat ik dat ook blijf. Ik hoef niet raar te gaan doen, want dan tikken mijn broer en mijn ouders me wel op de vingers. Soms is het lastig. Als het goed gaat krijg je van iedereen aandacht. Dan zou je kunnen gaan zweven, alleen ga ik dat niet doen."

Bazoer kreeg speeltijd van bondscoach Danny Blind tegen Frankrijk en mocht starten tegen Engeland, maar de middenvelder van Ajax had niet echt een beeld van zijn tegenstanders. "Ik kende ze van de PlayStation. Meestal ben ik Barcelona, af en toe Paris Saint-Germain en speel ik bijvoorbeeld met Blaise Matuidi van Frankrijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner