31.03.2016 10:47

Grim geniet van oud-pupil Vincent Janssen

Fred Grim zat glimlachend voor de televisie te kijken hoe zijn oud-pupil bij Almere City, Vincent Janssen, scoorde op Wembley. De huidig coach van Jong Oranje plukte de aanvaller weg uit de opleiding van Feyenoord en had de spits twee jaar onder zijn hoede in Almere.

"Geweldig. Als je zo’n wedstrijd speelt, mag je daar met recht trots op zijn. En hoewel het zijn eigen verdienste is, ben ik er zelf natuurlijk ook wel een beetje trots op", vertelt Grim tegenover De Telegraaf. "Nog geen drie jaar geleden zijn we samen aan de slag gegaan bij Almere. Als je dan binnen zo’n korte periode zo ver bent dat je voor Oranje scoort tegen Engeland in Wembley…"

Janssen en Grim kwamen elkaar ook tegen bij Jong Oranje, maar dat niveau is de aanvaller van AZ inmiddels ook ontgroeid. Hoewel beide heren niet meer samenwerken, hebben ze nog regelmatig contact. "Dan hebben we het vooral over voetbal, zijn ontwikkeling en hoe het met hem gaat. Dat gaat telefonisch of bij Almere City, want daar laat Vincent zijn gezicht ook nog vaak zien. Dat is ook wel typerend voor hem. Hij vindt het nog steeds leuk om wedstrijden van Almere te bekijken."

Janssen heeft de stap van Almere City naar AZ ogenschijnlijk makkelijk gemaakt, maar of de aanvaller toe is aan een nieuwe uitdaging, weet Grim nog niet. Die keuze laat hij over aan de spits zelf. "Maar als je als spits in de eredivisie veel doelpunten maakt en kijkt naar de manier waarop hij voetbalt en een wedstrijd ingaat, dan is hij natuurlijk een zeer interessante speler."

"In mijn beleving is het zaak dat hij eerst zorgt dat hij bij AZ constant blijft presteren. Dan kun je daarna altijd nog verder kijken naar een grotere club in Nederland of een club in in een competitie waar strijd geleverd moet worden en waar spelers als Vincent enorm worden gewaardeerd. Maar hij beseft zelf ook wel dat hij nog maar driekwart jaar in de eredivisie speelt. Vooral in deze periode moet hij met beide benen op de grond blijven staan en dicht bij zichzelf blijven. Dan komt het echt wel goed met hem."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner