03.04.2016 14:40

Luis Enrique wil nederlaag in Clásico vergeten

Real Madrid versloeg zaterdagavond Barcelona met 1-2 in Clásico. Reden genoeg voor trainer Luis Enrique om het duel met de grote rivaal zo snel mogelijk te vergeten. Het was voor Barcelona de eerste nederlaag in 39 optredens.

"Deze wedstrijd telt niet meer. We moeten hiervan leren en gewoon verder gaan", zegt de oefenmeester op de website van Barcelona. Het had een memorabele avond moeten worden, met een prachtig eerbetoon aan Johan Cruyff en vervolgens een overwinning op Real Madrid.

De herdenking aan Cruyff was prachtig, maar wat de spelers daarna tegen Real Madrid lieten zien, was van een ander niveau. Toch zag de Spaanse trainer enkele goede dingen. "In de eerste helft waren we superieur en hadden we deze meeste kansen, maar na rust nam Real Madrid het met snelle counters over."

Ondanks de nederlaag staat Barcelona nog wel ruim bovenaan en heeft het nog altijd zeven punten voorsprong op Real Madrid. "We moeten echter niet vergeten dat we nog steeds eerste staan. Het meest constante team wordt kampioen. Deze nederlaag leert ons dat het nooit makkelijk is om prijzen te veroveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner