09.04.2016 12:35

Younes droomt hardop van Olympische Spelen

Amin Younes (m.) zorgt ervoor dat het weer gelijk staat bij Ajax - Feyenoord. De Duitser rondt een prachtige solo op beheerste wijze af en viert daarna de 1-1 met Riechedly Bazoer (l.) en Nemanja Gudelj (r.). (07-02-2016)
Amin Younes (m.) zorgt ervoor dat het weer gelijk staat bij Ajax - Feyenoord. De Duitser rondt een prachtige solo op beheerste wijze af en viert daarna de 1-1 met Riechedly Bazoer (l.) en Nemanja Gudelj (r.). (07-02-2016)

Amin Younes is in bloedvorm bij Ajax en hoopt zich met zijn goede spel in de kijker te spelen van de nationale teams van Duitsland. De aanvaller beseft dat het EK een onrealistisch doel is, maar deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro lijkt hem wel wat.

"Het is een schitterend evenement en ik zou graag van de partij zijn. Misschien nodigt de coach me uit, misschien ook niet", zegt de 22-jarige Younes op de website van de Amsterdammers. De vleugelaanvaller vertegenwoordigde meerdere jeugdelftallen van Duitsland en deed ook mee tijdens het EK -21 in 2015. Zijn ploeg verloor echter met 5-0 van Portugal in de halve finale.

"Maar voorlopig ligt mijn focus bij Ajax en niet bij Duitsland", vervolgt Younes. Door zijn zes doelpunten en zeven assists, is hij inmiddels uitgegroeid tot een publiekslieveling bij het Amsterdamse publiek. "Ik voel het ook in het stadion. Ik speel voetbal omdat ik het leuk vind en succesvol wil zijn. Maar ik wil vooral waarde voor het team hebben en niet alleen een show opvoeren. In eerste instantie wil ik vooral belangrijk zijn voor het team. Effectiviteit is belangrijk."

De behendige speler is blij met zijn teamgenoten en ziet Arkadiusz Milik excelleren de afgelopen weken. "Arek is in goede vorm, maar ook op de bank hebben we goede spelers. Een goede zaak, want dat houdt iedereen scherp. Je bent nooit zeker van je plek. De coach is eerlijk naar iedereen. Hij kijkt op de training precies wat iedereen doet en ziet echt alles."

Net als Milik voelt Younes niet veel druk, ondanks dat een misstap het kampioenschap kan kosten. "We staan aan kop van de ranglijst. Dat wil toch iedereen? Wij kunnen iedere week laten zien dat het terecht is. Natuurlijk is het ook zwaar, maar ik bekijk het liever positief. Alle andere teams zouden maar wat graag met ons willen ruilen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner